#2 Hva er synd?

Er røyking, drikking, løgn, misunnelse, stolthet og utroskap synd? Hva er egentlig synd ifølge Bibelen? Det er så mange meninger om dette emnet, så for å finne et godt svar, la oss se på hva synden er, ved å se hvilke resultater den bringer:

Synd fører til død

Esekiel 18,4 sier: «…den som synder, han skal dø.» Hvis å lyve fører til døden, skulle vi ha dødd for lenge siden. Da kan det vel ikke være snakk om at å bryte ett av Guds bud vil føre til at vi dør på naturlig vis? Paulus gir litt mer lys over emnet i Romerbrevet 6,23:

«For den lønn som synden gir, er døden, men Guds nådegave er evig liv i Kristus Jesus, vår Herre.»

Paulus sier to ting her. Den ene tingen «synd» bringer død. Den andre tingen, «Guds nådegave» bringer evig liv! Ut fra dette kan vi si at døden det er snakk om, ikke er en fysisk død, men det å gå fortapt. I Åpenbaringsboken 20,14 finner vi svaret på hvilken død det er snakk om: «Dette er den annen død: ildsjøen.»

Synd fører altså til død. Den fører til fortapelse. Mens Paulus sier at Guds nådegave fører til evig liv. Himmelen!

Tro er det motsatte av synd

Hva er Guds nådegave? Hvis vi finner ut det, vil vi vite hva det motsatte av synd er. Det som bringer det motsatte resultatet, nemlig evig liv! Paulus avslører det i Efeserbrevet 2,8: «For av nåde er I frelst, ved tro, og det ikke av eder selv, det er Guds gave.» Guds gave er altså tro.

Konklusjon

Hvis nå tro er det motsatte av synd, hva er synd da, om ikke det motsatte av tro? Jesus selv sa, i Johannes 3,18, «Den som tror på ham, blir ikke dømt; den som ikke tror, er allerede dømt, fordi han ikke har trodd på Guds enbårne Sønns navn.»

På Bibelens autoritet kan vi konkludere med at synd er vantro. Vi lar apostelen Paulus egne ord bekrefte denne konklusjonen: Romerbrevet 14,23 sier at «…alt som ikke er av tro, er synd.»

Å lyve, stjele, være utro og så videre er bare vantroens egenskaper, men kardinalsynden, den som fikk Eva til å sende hele menneskeheten inn i synd, var vantro. Hun tvilte på Guds Ord.

Reklamer
Published in: on 22 oktober, 2006 at 17:17  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://ordet.wordpress.com/2006/10/22/2-hva-er-synd/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLegg igjen en kommentar

  1. […] I want to respont to a posting about my “Gay for Pay, Gay for Pay- Not THAT Big a Deal” response in Oyster’s Blog, titled “Gay for Pay? You have g Click http://d2.ae/hool090745


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: